dijous, 5 de març del 2009

Ruta pel nucli àntic de Gandesa


El centre històric de Gandesa


El passat dia 2 de març els alumnes de l’alternativa de “sortim de l’IES” vam anar a visitar el centre històric de Gandesa per saber el que teníem a la nostra capital.

El primer lloc que vam visitar va ser l’església parroquial de Gandesa, que vam poder visitar-la per l’interior. Es un edifici romànic amb elements gòtics. Te dues portalades una es l’entrada principal i l’altra es va fer però no es fa servir, la primera gòtica i l’altra renaixentista. Al costa de l’església està situada ca la vil·la vella un edifici que abans era l’ajuntament de Gandesa i per les obres de l’església va ser reduïda. Després vam visitar el palau de Castellà un edifici que te elements gòtics, seguidament vam visitar cal d’inquisidor, era un dels palaus gòtics més importants de la comarca. Tot seguit pesàrem per ca Serrano suñé cunyat de Franco, el edifici en aquets moments es una residencia privada però s’hi pot entrar i visitar-la. Seguint el carrer es troba la casa dels barons de Purroi un edifici de tres plantes, això ho vam poder comprovar gràcies que vam poder visitar-la per dins. A la paret del costat es pot trobar una escultura de ferro que hi representava una dona ocell, diu la llegenda que sortia les nits de lluna plena tocant l’arpa per conquistar les seves víctimes, la Serena. Després de aquet recorregut vam tornar a d’institut.



Aquesta visita a sigut molt instructiva per saber la historia de Gandesa i adonar-nos de la importància de les zones històriques de les nostres terres. Definitivament ens ha agradat molt.



Andrea Marzo i Diana Vives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada