dilluns, 9 de març del 2009

L'Antiga Gandesa


El dia 2 de Març el grup de optativa van anar a visitar els següents edificis:
-Església Parroquial.
-Ca la vila vella ( Ajuntament ).
-El Palau i presó.
-Ca l’Inquisidor.
-Casa dels Barons del Purroy.

Primer de tot vam visitar l’Església Parroquial de Gandesa. És un edifici romànic i una mica de assemblansa gòtica. Té una altura de 40m.

Acte seguit a la plaça de l’església està l’antic ajuntament també anomenat Ca la Vila Vella. És un edifici gòtic civil, en aquets moments està absorbida per la ampliació de l’església. Ara encara es pot veure a simple vista les finestres gòtiques.

En tercer lloc vam anar al Palau del castellà. És un edifici d’origen templari, encara ara es conserven les polinxes de fusta damunt la porta. Aquest edifici ha tingut diferents funcions i modificacions, es va fer servir de presó.

Per penúltim lloc vam visitar físicament la façana de Ca l’Inquisidor. Era un dels palaus gòtics més importants de la comarca, a patit diferents remodelacions fins l’època del modernisme.

I per últim lloc vam visitar l’interior de Casa dels Barons de Purroy. Típic palau del segle XVIII, la fatxada del cual representa un esplèndid exemple de l’artitectura de la tradició renaixentista.

En la nostra part va ser una visita molt interessant i educativa. I per tant ens ha agradat molt.
Lluís Vaquer Ferré i Pau Cortiella Gil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada