dijous, 5 de març del 2009

El dia 2 de març els alumnes 2n ESO que fan el variable “Sortim de l ’I.E.S” vam anar a visitar el nucli històric de Gandesa.

En sortir del centre, vam arribar a un lloc on la nostra professora ens va llegir coses sobre el nucli antic de Gandesa. Després vam anar a visitar l’església de Gandesa és un edifici romànic amb elements gòtics. Tenia dos portalades, una era l’entrada de l’església que era gòtica, i l’altra que era la porta del darrere era renaixentista. També vam anar a visitar el Palau del Castellà, que també era anomenat Ca la Vila Vella, era un edifici gòtic i tenia la funció de presó. Després vam anar a visitar Ca d’inquisidor, que era una casa on actualment viu gent, però també es un museu sobre coses antigues de Gandesa. També vam anar a visitar la casa de Serrano Suñé que aquest senyo era cunyat de Franco. En acabar, vam anar a visitar la casa de Barons de Purroy que els amos d’aquesta casa ens va deixar entrar. Era una casa molt antiga, quan miraves a dalt de tot, havia com una cúpula (com a les esglésies), i havia unes escales que arribaves fins a dalt de tot. Estava situada al carrer Miravall.

A nosaltres ens va agradar molt aquesta sortida, vam veure coses que no havíem vist mai. El que ens va agradar més va ser la casa dels Barons de Purroy perquè no havíem vist mai una casa com aquesta.










Laura Socea i Andrea Bosque

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada