dilluns, 9 de març del 2009

El dia nou de Febrer vam anar en destinació a la cooperativa de Gandesa però abans de arribar ens vam dirigir a altres edificis històrics de Gandesa com la Biblioteca.


En sortir del institut ens vam pesar davant del jugat de Gandesa, un edifici que agarra molt terreny a part de la terra alta, amb un disseny modern amb les banderes de Catalunya i l’escut de Gandesa, també ens vam fixar que al davant es situava un centre d’estudis i material on tots els mestres poden utilitza el material que necessiten per qualsevol cosa sigui per classes o per el centre . Seguint el carrer ens trobem amb el CAP (centre d’atenció primària) de Gandesa el centre de salut de la Terra Alta on s’atenen qualsevol mal, revisió etc. Després de passar pel davant del CAP ens trobem amb l’estació de autobusos on vam investigar quans autobusos surten de Gandesa-Tortosa, Gandesa-Reus i Gandesa-Barcelona. Tot seguit en situàvem davant, la Seu de l’agricultura de la Terra Alta, l’edifici que ha de fer inscriure tots el pagesos que treballin a la Terra Alta, reunions d’agricultura... Seguidament ens trobàrem amb la caserna de la guàrdia civil el recinte en que davants vivien el de la guàrdia civil. En acabar ens dirigíem a la biblioteca comarcal, amb una estructura moderna i actual on hi ha còmics, revistes i també llibres.


I a la fi entrarem a la Cooperativa de Gandesa que va ser dissenyada per Cèsar Martinell un deixeble de Gaudí, es veu una estructura moderna on es barregen colors marrons i taronges a dins es veu unes grans columnes amb forma de penja robes en entrar al recinte on dipositava el vi es sent una forta olor del producte, en endinsar-nos trobem tres mostres de trinxeres de aquella època després de llegir informació i endinsar-nos mes a la època pugem per unes escales i en trobàrem e una sala connecta da amb ponts, també conté molts porxos i això li dona que una sala baixa i bella li dono originalitat.


Aquest recorregut ens ha demostrat que la capital de la Terra Alta te molta història descoberta i per tant tota la comarca de la Terra Alta també te una història interessant.


Diana Vives 2nC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada