dijous, 5 de març del 2009

El dia 2 març els alumnes de 2n d’Eso que fem el variable de català (sortim de l’ IES) va manar a diferents llocs de Gandesa: l’església ,ca l’ inquisidor.

Quan vam sortir de l’ IES Terra Alta ens vam posar en marxa per arribar a l’església, quan vam arribar a l’església parroquial la mestra ens va fe una mica d’explicació sobre la porta principal que és d’estil Gòtic, les finestres estaven reformades, tot seguit vam entrar dins l’església on es veu perfectament la part que esta reconstruïda i la que encara esta perfectament igual que en temps antics, hi ha tres sales, on es fan diferents actes, quan vam sortir de l’església, en caminar dos passes cap a la dreta on es situa la segona porta, aquesta d’estic renaixentista, gust al costat de la Vila antiga, és a dir l’antiga Ajuntament de Gandesa . A continuació vam pujar un carrer direcció a la presó també anomenada Palau de castellà, que és d’origen Medieval. Tot seguit vam torna a baixar el carrer que ens va du al Palau del castellà i, vam agafar un altre carrer direcció a Ca l’Inquisido, on ara és un edifici històric on es pot visitat, però en aquet cas nosaltres no vam gaudir d’aquesta exposició sol cal di que era un Palau molt important per la comarca i que és d’estil Gòtic. Llavors vam anar a Ca Sunyer d’estil medieval, quasi al costat, al mateix carrer també es trobo Casa dels Barons de Purroy, que per sort vam trobar la dona que té la clau i vam pujar gaudir de la meravellosa casa, on l’antiguitat ens envoltava. Per finalitzar vam comentar una estàtua que hi ha penjada davant de la casa dels Barons de Purroy, es una estàtua anomenada Serena, la seua llegenda es que es mig dona i mig ocell, i que les nits de lluna plena sortia a capturar els homes.

La nostra opinió personal és que ha sigut una sortida molt interessant , la història sempre ens ensenya alguna cosa, descobreixes en les qualitats que vivien els nostres avant passats. També tenim que afegir que ens hagués agradat gaudir de Ca l’inquisidor ja que és una casa molt extraordinària.

Nom: Sandra Ramos i Aleix Ferrer
Curs: 2008/2009
Classe : 2nB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada